NUMAN KURTULMUŞ’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bir gazetede yaptığı açıklamada ABD ile ilişkiler hakkında önemli açıklamalar yaptı.

ABD Başkanı Trump’ın Kürtleri korumaya yönelik son sözlerini değerlendiren Kurtulmuş, “siyaseten bizim açımızdan kabul edilebilir bir söz değildir. Çünkü bölgedeki Türkiye’yle Suriye’nin kuzeyi arasındaki problem Kürtlerle Türkiye Cumhuriyeti Devleti arasında değil, Kürtlere de zulmeden, Kürtleri de köylerinden, kentlerinden, kasabalarından tehcir eden terör örgütü PYD-YPG’ye karşı Türkiye’nin ortaya koyduğu bir hassasiyettir. ABD’nin bölgedeki en yakın ve en eski müttefiki olan Türkiye’nin bu hassasiyetini anlaması şarttır. Yoksa Türkiye’nin asla bölgedeki Kürtlerle en ufak bir problemi yoktur. Trump’ın, Kürtleri korumaktan kastı bölgedeki Kürtleri korumaksa hiç endişe etmesin bölgedeki Kürtlerin en büyük koruyucusu Türkiye olacaktır” dedi.

ABD’nin askerlerini çekeceği konusununda da değerlendirmede bulunan Kurtulmuş, Uzunca bir süredir ABD’nin içerisinde bir grup Ortadoğu’daki askeri varlığını azaltmak ya da çekmek gibi bir arayış içerisinde. Çünkü 1991’de Amerika’nın Irak’ı işgaliyle birlikte başlayan sürecin bütününe baktığınız zaman, ABD neredeyse hedefledikleri hiçbir şeyi elde edememiş durumdadır. Bölge halklarının tamamında da ABD’ye karşı ciddi bir karşıtlık oluşmuştur. Hem siyasi maliyeti çok yüksek olan bir askeri varlık söz konusudur, hem de askeri maliyeti çok yüksek olan bir varlık söz konusudur. Bu Amerika’nın kendi içerisinde de devam edecek bir tartışma, çok kolay da bugünden yarına bu tartışmayı bitirmeleri mümkün görünmüyor.dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*