BAŞKAN AŞKIN TÖREN DEPREM BÖLGESİNDE

BAŞKAN AŞKIN TÖREN DEPREM BÖLGESİNDE

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Afet Koordinasyon Başkanlığı tarafından görevlendirildiği Adıyaman deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Ordu Valisi Tuncay Sonel’inde görevli olduğu Adıyaman’da arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının yanı sıra bölgeye akın akın gelen yardımların koordinasyonu da sağlanıyor.

Deprem bölgesinde yürütülen çalışmaları değerlendiren Başkan Aşkın Tören, “yaralarımızı hep birlikte sarmak ve acılarımızı paylaşmak üzere Altınordu Belediyesi ve Ordulu gönüllüler hareketi olarak deprem bölgesi Adıyaman’dayız. Ekiplerimizle birlikte koordineli bir şekilde çalışmaları sürdürüyoruz” dedi.

“DEVLETİMİZ MİLLETİMİZLE OMUZ OMUZA BURADA

Devletin tüm kurum kuruluş ve imkanlarını deprem bölgesi için seferber ettiğini ifade eden Başkan Tören, “Devletimiz burada kurumlarımız burada. Boyutları itibarı ile ülke tarihinde bir ilk olma özelliğini de taşıyacak nitelikte ve ölçekte büyük bir depremle karşı karşıyayız. Altınordu Belediyesi ve diğer çevre illerden gelen belediye çalışanlarımız, gönüllülerimiz ve kurum çalışanlarıyla birlikte Adıyaman Gölbaşı’na konuşlandık. Burada koordinasyon merkezinde çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Son derece profesyonel işini bilen arkadaşlarımızla beraber depremin bu büyüklüğü karşısında direnmeye, umudumuzu ayakta tutmaya çalışıyoruz. Her bir arkadaşımıza teşekkür ediyorum. 7/24 esasına göre burada mesai mefhumu olmaksızın arkadaşlarımız tam zamanlı olarak kimileri arama kurtarma faaliyetlerinde, kimileri yol açma çalışmalarında, kimileri iş makineleri ile birlikte mevcut göçüklere içerisinde bir can bulma hassasiyetiyle çalışıyor.

ALTINORDU BELEDİYESİNDEN 20 BİN KİŞİLİK SAHRA MUTFAĞI

Altınordu Belediyesi olarak 20 BİN kişi kapasiteli bir sahra mutfağı ile hizmet verdiklerini belirten Başkan Tören, “Depremin sosyal neticeleri açısından hastane sağlık kurum ve kuruluşları son derece stratejik ve son derece önemli kurumlar. Altınordu Belediyesi olarak şehir hastanesinde ki mevcut insan popülasyonunu da dikkate alarak hem orada ki çalışanlarımızın hem oradan hizmet alan vatandaşlarımızın hem de yakınları vefat eden kardeşlerimizin 24 saat esasına göre yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak üzere oraya bir sahra mutfağı oluşturduk. Gün içerisinde 20 bin kişiye ulaşabilecek desteğimizi Ordulu hemşerilerimiz adına burada bu hizmeti vererek devletimizin bir nebzede olsa burada ki sorumluluğunda yük almak için gayret ediyoruz.

Depremin etkisi dolayısıyla vatandaşlarımızın tamamının sokakta AFAD’ın, ilgili kurumların ve bizlerin de katkısıyla oluşturulan mobil seyyar konaklama alanlarında barındığı gerçeğinden hareketle onlara yerinde hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.

ÖNEMLİ BİR SORUNA DÖNÜŞEN ATIKLAR ALTINORDU BELEDİYESİ TARAFINDAN TEMİZLENİYOR

Adıyaman il merkezi ve Gölbaşı’nda oluşan atıkların Altınordu Belediyesi koordinesinde temizleneceğini ifade eden Başkan Aşkın Tören, “Çöp konusu atıkların bu süreçte şehir merkezinde oluşturduğu yoğunluğu ve ağırlığı da dikkate alarak Gölbaşı ve Adıyaman merkezimizin tamamında yine yönetim koordinasyon merkezinden bir sorumluluk istedik. Bu işi Ordudaki tüm ilçe belediyelerimizin bize vereceği katkıyla Altınordu Belediyesi koordinasyonuyla Adıyaman ilimizin bütün temizlikle ilgili çöp programını biz programladık ve biz inşallah burada devletimize katkı vereceğiz” şeklinde konuştu.

“85 MİLYON TEK YÜREK TEK BİLEK”

Seksen beş milyonun tek yürek olduğunu söyleyen Başkan Tören, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Bu duygu tarifsiz hakikaten şehrimizin insanımızın 85 milyonun burada tek yürek tek bilek böyle bir meselede tek bir gönül olduğuna şahit oluyoruz.

Türkiye’nin dört bir yanından sivil toplum kuruluşlarımız yerel belediyelerimiz kamu kurum ve kuruluşlarımız iş insanlarımız buralara yardım ulaştırabilmek için adet birbiriyle yarışıyorlar.

Burada özel bir teşekkürü Altınordu’lu hemşerilerime teşekkürlerimi iletmek istiyorum her birine müteşekkirim, onlara şükranlarımı sunuyorum. Burada depremde o omuzladığımız, tıra yüklediğimiz o insani yardım malzemelerini sokakta ki depremden etkilenen vatandaşlarımıza ulaştırma sorumluluğumuzu yerine getirdiğimizi de ifade etmek istiyorum.

Biz 8 yaşında ki bir çocuğumuzu gücü nispetinde veya deprem deyince aklına gelen en değerli eşyasını bizimle paylaştığına biz Ordu’da şahit olduk. İş insanlarımızın cömertliğinden mi, kamu kurumlarımızın bu konuda yarışından mı, hizmet yarışından mı, sade bir vatandaşımızın emekli bir büyüğümüzün köylü bir annemizin veya gençlerimizin topyekûn yardım seferberliği için sıraya girmesinden mi bahsetsek. Kısacası Türk milletinin o Türklük kimliğimizin ve Müslümanlık şuurumuzun o insani hassasiyetimizin tüm dünyaya örnek olduğumuzu her bir afette her zor durumda şahit olduğumuzun en somut en canlı resmini biz Adıyaman’da Gölbaşı’nda yaşıyoruz” diye konuştu.

YARDIMLARIN ARTIK SPESİFİK YARDIMA DÖNÜŞMESİ GEREKİYOR

Yardımların artık spesifik yardıma dönüşmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Tören, şunları ifade etti. “Bu çalışmalar devam edecek ancak gelen yardımların artık spesifik yardıma dönüşmesi noktasında bu yardımların devletimizin ilgili birimlerinin yapacağı açıklamalar doğrultusunda şekillenmesinin önemli olacağını düşünüyorum. İnsani yardımlar adı altında buraya gelecek yardımların artık bence biraz daha spesifik hale gelmesi gerekiyor.

Yakacak konusunda Ordulu iş insanlarımıza buradan gönül dolusu teşekkür ediyorum. Fındık kabuğunu tır tır getiriyoruz. Özellikle doğalgazın akışının durduğu enerji ihtiyacının özellikle belli bölgelerde kesintilerin olduğu yerlerde çok hızlı ve tabi ısıtma potansiyeli itibari ile ne kadar önemli bir görev gördüğüne de burada şahit olduk. Aziz milletimizin başı sağ olsun bu depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha rahmet diliyorum yaralılarımıza şifa diliyorum rabbim bu tür afetlerden milletimizi insanlık alemini korusun” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*