BURASI ER MEYDANIDIR KAPI HERKESE AÇIKTIR

TGGF, RECEP KARA’YI YALANLADI

BURASI ER MEYDANIDIR KAPI HERKESE AÇIKTIR

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu (TGGF), önümüzdeki hafta Aybastı’nın Perşembe Yaylası’nda düzenlenecek güreş etkinliklerine katılmaması yönünde önüne engeller çıkarıldığını iddia eden Başpehlivan Recep Kara’yı yalanlayan açıklama yaptı:

RECEP KARA STATÜYÜ BİLMİYOR MU?

Hiçbir engelleme olmadığı ve güreşlere katılım hakkı Federasyon tarafından garanti edilmesine rağmen kamuoyuna yanlış açıklamalar yapan Recep Kara’nın statüyü bilmediği ortaya çıktı.

Statüye göre, Ordu Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Aybastı Mustafa Bük Yağlı Pehlivan Güreşleri, CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi’ne dahil bir organizasyon olduğu için herhangi bir davete ihtiyaç olmadan katılım sağlanabiliyor.

Federasyon açıklamasında şu bilgileri yer verildi:

“Bilindiği yönüyle özel statüye sahip olan sınırlı sayıda güreş bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi ve birincisi Tarihi Kırkpınar Güreşi’dir. İkinci özel statü ise bu yıl oluşturulan CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi’ne dahil organizasyonlara tanınmıştır. CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi’ne dahil tüm organizasyonlarda federasyonumuzun lisansına sahip tüm yağlı güreş yapan pehlivanlarımızın davet beklemeden organizasyona katılım hakkı bulunmaktadır. Bu husus lige dahil olan tüm organizasyonlarla baştan müzakere edilmiş, kabulleri alınmış ve Türkiye Yağlı Güreş Ligi Müsabaka Talimatı’nda da açıkça hükme bağlanmıştır.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Aybastı Mustafa Bük Yağlı Pehlivan Güreşleri, CW Enerji Türkiye Yağlı Türkiye Yağlı Güreş Ligi’ne dahil bir organizasyon olduğu için hiçbir sporcumuzun olmadığı gibi Recep Kara Başpehlivanımızın da herhangi bir davete ihtiyaç olmadan katılım sağlanabilecek bir organizasyondur. Sakatlığı ve cezası bulunmayan tüm sporcularımız gibi Recep Kara’nın da katılım hakkı statü gereği korunmaktadır.
Bu husus bizatihi federasyonumuzun garantörlüğü altında bulunmaktadır. Nitekim bu durum Ordu Büyükşehir Belediyesi yetkililerine hatırlatılmış ve kendileri de statü hükümlerine sonuna kadar saygılı olduklarını ifade etmişlerdir.
Bu nedenle Recep Kara Başpehlivanımızın sakatlığı ya da başkaca bir mazereti olmadığı taktirde Ordu Büyükşehir Belediyesi Aybastı Mustafa Bük Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne katılımını engelleyecek bir durum bulunmamaktadır.
Bu nedenle bu husustaki tartışmanın acilen bitirilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Kısacası; burası er meydanıdır kapı herkese açıktır.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*